Hoek Langestraat/Madridstraat krijgt een nieuw uitzicht met plein en podium

Montmartre, de uitgaansbuurt in Oostende, leeft op. Naast de Langestraat en het Monacoplein heeft de Madridstraat zich recent ontpopt tot vast onderdeel van deze buurt. Leuke, nieuwe horecazaken zorgen er voor extra beleving en sluiten perfect aan bij wat Montmartre al te bieden heeft. Tijd dus, vindt de Stadslijst, om de uitgaansbuurt naar een nog hoger niveau te tillen. Een plein met podium op de hoek van de Langestraat en de Madridstraat, mobiele podia op de uithoeken van de uitgaansbuurt en maandelijkse muziekevents zijn de blikvangers om Montmartre nog levendiger te maken. De Stadslijst-kandidaten trokken zaterdagavond de uitgaansbuurt in om dit project ter plaatse bekend te maken.
De hoek Madridstraat en de Langestraat krijgt een nieuw uitzicht, met een plein en een podiumOm dit te realiseren, zullen het pand op de hoek van de Madridstraat en de Langestraat én het pand van de Suite 18 verdwijnen. Deze panden worden onteigend​ en afgebroken. Er komt een plein in de plaats met een vast podium en sanitair. Er wordt bewust gekozen voor een pleinfunctie. Zo zijn de Langestraat en de Madridstraat visueel beter met elkaar verbonden. Dit plein wordt bovendien zonder optredens ook een sfeervolle plek om te toeven. Op het Monacoplein én op de hoek Langestraat/Christinastraat plaatsen we elke maand een mobiel podium. Dit alles vormt de basis voor een maandelijks event in de uitgaansbuurt. Dit gaat van muziekoptredens en animatie tot DJ-sets en acts.
Gemeenteraadslid Vanessa Demeij, zaakvoerster Manuscript, en Veronica Bersteneva, zaakvoerster Bistrot – beide kandidaten op de Stadslijst – dragen dit project een warm hart toe. ‘Ik sta dagelijks in het hart van het Oostendse uitgaansleven. Vanop de eerste rij zie ik Oostende en Montmartre verder ontwikkelen. Fijn om al die enthousiaste bedrijvigheid in onze uitgaansbuurt te zien. En net daarom moeten we ook als stad mee blijven ondernemen: om Oostende nog meer te doen bruisen. Dit project past perfect in het idee van een levendige uitgaansbuurt.’, aldus Vanessa Demeij.
 
‘Men zegt dat het uitgaansleven in Oostende zou achteruit gaan. Mijn ervaring is anders, ik zie jong en minder jong uitgaan in Oostende. Met dit project en de maandelijkse muziekevents tonen we bovendien des te meer dat er ook in Montmartre altijd iets te doen is. Dit kan een enorme meerwaarde betekenen voor de horecazaken hier​, maar vooral voor de Oostendenaars die op een aangename manier willen uitgaan.’, vult Veronica Bersteneva aan.
De Stadslijst gaat zelfs nog een stapje verder en zorgt dat in de stedenbouwkundige voorschriften voor de Langestraat horeca centraal komt te staan. Dit betekent dat in de omgeving van Montmartre op de benedenverdieping enkel ruimte is voor horeca. Ook aan het comfort van de bezoeker is gedacht. De plaszuil in de Madridstraat verdwijnt. Het sanitair / de openbare toiletten worden op een esthetische manier in deze nieuw te ontwikkelen zone geïntegreerd. Zonder storend te zijn voor de omgeving.
Het team van de Stadslijst vindt het tot slot belangrijk om op een constructieve en positieve manier met de horecazaken samen te werken om dit project in zijn totaliteit te verankeren in de uitgaansbuurt. ​Daarom kiezen we ervoor dat de maandelijkse happenings een nauwe samenwerking wordt tussen het stadsbestuur en een comite van handelaars/ondernemers, waarbij ook een aantal jongeren betrokken worden. Zo wordt Montmartre meer dan ooit the place to be! De Stadslijst kiest voor een levendige uitgaansbuurt.
#fieropLangestraat
Enkele Stadslijstkandidaten trokken zaterdagavond met dit vernieuwingsproject de Langestraat in. Met affiches wekten ze de nieuwsgierigheid bij de bezoekers van Montmartre. De komende dagen worden flyers verdeeld in de uitgaansbuurt en ook op de Facebookpagina van de Stadslijst wordt het project uitgerold.